dimarts, de juny 30, 2009

Taules d'hort, tomaqueres i nabius

La Montse m'ha deixat un post on em demana:

1) On pot trobar taules d'hort i el seu preu:

La meva me la van regalar però pel que sé prové de www.horturba.com

Però haig de dir que es pot fer una taula d'hort amb qualsevol recipient. El que és important és el drenatge, el compost i sobretot el reg. De fet he vist molts horts urbans fets en jardineres, torretes o fins i tot contenidors de plàstic...

El preu per tant també depèn de l'opció escollida i no modificarà substancialment el resultat de l'hort.

2)Com s'ha de 'desullar' una tomaquera

Jo no en soc cap expert, però explicaré el que jo he fet seguint les indicacions que m'han donat: la tomaquera va traient branquetes amb fulles a banda i banda, però de tant en tant entre la branqueta i la tija principal, hi surt un altre tija que comença a créixer amunt. Aquest brot és el que es coneix com a ull i el millor és treure'l per enfortir la tomaquera i que pugi amunt. No s'ha de confondre aquests 'ulls' amb les branques de les flors (sense fulles) que és d’on sorgiran els tomàquets.

3)Com es diferencien els aranyons i els nabius

Crec que és prou senzill, els aranyons creixen en arbusts d'entre 50cm i 2m d'alçada plens de punxes i son sempre aspres (poc o molt) al gust. Els nabius creixen més arran de terra i son dolços així que maduren. Per altra banda els aranyons maduren cap a finals de tardor i en canvi els nabius son més de final d'estiu...
(perdoneu-me si no soc gaire 'acadèmic')

Etiquetes de comentaris:

dijous, de juny 18, 2009

Ratafia any 3



Per tercer any i amb l'ajuda d'una filla d'Orrius, he anat a cercar flors, fruits i tiges d'un munt d'herbes. Força ja conegudes, altres que encara no reconec tot sol.

La Ratafia comença a prendre forma.

Em mancaven les nous verdes i ben acompanyat amb la santcugatenca mes formosa hem anat plegats amb les bicicletes fins als prats de la Torre Negra (aquells on un senyor baixet hi vol fer casetes contra l'opinió del poble i del consistori) on en un raconet hi creix una fantàstica noguera.

Recollits doncs la major part dels ingredients i aprovisionat d'altres com la canyella, les cireres, la taronja o el comí; cal procedir a la mescla i llestos.

Ara 40 dies a sol i serena i ja veurem com surt enguany.

dimecres, de juny 17, 2009

Alberginia



Us presento la primera Alberginia de l'hort. I no serà la darrera, doncs ja tenim una nova flor a la planta.

Sembla que el lloc dins l'hort, tot i no ser un dels més regats, ja li va prou bé.

Etiquetes de comentaris:

Carbassons i les seves flors



La carbassonera del sota-hort, avança imparable, cada dia treu flors. Per alguna raó, no totes les flors surten amb carbassó...estic pensant a menjar-nos les que ja es veu que no fan carbassó.

Les flors de carbassó son molt bons comestibles!

El sistema de reg basat en aprofitar l'aigua sobrera de l'hort, és un èxit.

Etiquetes de comentaris: